Retro radio

Public Service

Länge var det bara Sveriges Radio som fick sända radio i Sverige. Det var en tid då politikerna och de som styrande i landet också styrde i stort sett hela nyhetsflödet. Det var en annan tid och de som försökte bryta monopolet lyckades inte. Det mest kända försöket var att sända reklamradio från internationellt vatten. Med tiden gavs föreningar möjligheten att sända närradio och så småningom insåg riksdagen att man inte kunde hindra reklamradio längre. Dessutom fanns det en hel pengar att tjäna.

Den svenska riksdagens motstånd mot reklamradio påminner i mångt och mycket vad som idag sker med online spelandet. Idag är bara Svenska Spel, ATG och Bingolotto tillåtna att erbjuda online spel på nationell nivå. Det innebär bland annat att utländska intressenter inte kan annonsera i svensk media. Nu är inte böterna inte speciellt höga så de stora drakarna struntar i lagen eftersom den ekonomiska vinsten är så stor. Det bästa för de svenska spelarna och staten skulle vara att släppa in utländska intressenter och för att få verka på den svenska marknaden skulle de behöva köpa en licens. . Spelarna skulle veta att de spel de hittade på gonzos-quest.nu, bonusbingo.se och liknade sajter var 100% lagliga att spela på.

Lyssna på gamla godingar med Radio Guld

Radio Guld spelar gamla godingar i Medelpad och Ångermanland. Hitta frekvenserna och annat kul att veta om Radio Guld via oss!

Bandit Rock är radiostationen för rockälskare

Lyssna på rockradiostationen Bandit Rock på nätet via webbradio eller i din egen radio. Frekvenser, information och omdömen!

Meny

Index